Сильніша динаміка акцій EM відносно розвинених країн збережеться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сильніша динаміка акцій EM відносно розвинених країн збережеться

Кредит&Депозит
152
Фондові ринки emerging markets продовжать демонструвати позитивнішу динаміку, ніж ринки акцій розвинених країн, причому ця перевага надалі наростатиме, вважають аналітики Morgan Stanley.
MSCI Emerging Markets піднявся на 13% після досягнення мінімального з початку цього року значення 25 травня, скоротивши свої втрати в 2010 році до 2,4%.
Індекс MSCI World, в розрахунок якого входять акції компаній розвинених країн, впав цього року на 7,9%, мінімальне значення індикатора було зафіксоване 5 липня.
Подальшого зростання переваги можна чекати у зв'язку з сильнішими прогнозами для економік emerging markets і прибутків компаній з цих країн, досягнення піку інфляції в Азії, а також рішення Китаю ослабити прив'язку курсу юаня до долара США і гнучкості цін на сировину, відзначає аналітик Morgan Stanley по ринках Азії і emerging markets Джонатан Гарнер.
"Низка важливих для фондових ринків emerging markets ланок стає в ланцюг", - говорить експерт.
Світові фонди акцій і індивідуальні інвестори збільшують вкладення в emerging markets. Згідно з даними EPFR Global, фонди акцій країн з економікою, що розвивається, залучили з січня 2009 року в цілому $91 млрд. Відтік коштів з фондів акцій розвинених країн за той же період склав $71 млрд.
За даними Дж.Гарнера, прибутковість від вкладень в папери компаній індексу MSCI EM становить близько 14%, індексу MSCI World - 12,2%.
"Таким чином, як фундаментальні чинники, так і потоки грошових коштів дозволяють чекати позитивнішої динаміки ринків акцій emerging markets в порівнянні з ринками розвинених країн протягом дев'ятого року з останніх 10 років", - відзначає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас