Янукович і Медвєдєв зустрінуться 17 вересня в Шостці Сумської області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович і Медвєдєв зустрінуться 17 вересня в Шостці Сумської області

Казна та Політика
224
Президенти України і Російської Федерації Віктор Янукович і Дмитро Медвєдєв 17 вересня зустрінуться в Шостці (Сумська обл.), повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.
Майбутня зустріч обговорювалася в рамках українсько-російських політичних консультацій в середу в Києві.
Зустріч президентів буде присвячена автопробігу Санкт-Петербург - Москва - Київ.
Крім того, в рамках консультацій обговорювалася зустріч глав двох держав на українсько-російському економічному форумі в жовтні в Геленджику, четверте засідання українсько-російської міждержавної комісії під головуванням Януковича і Медвєдєва в листопаді в Москві, сьоме засідання комітету з економічного співробітництва міждержавної комісії під головуванням глав урядів України і Росії в жовтні в Києві, четверте засідання підкомітету з міжнародної співпраці міждержавної комісії 15 вересня в Москві.
Сторони підтвердили готовність до продовження роботи над проектом декларації про зміст українсько-російського стратегічного партнерства, покликаної зафіксувати взаємне прагнення вивести міждержавні відносини на якісно новий рівень. Стан підготовки цього документа обговорюватиметься на найближчому засіданні підкомітету з міжнародної співпраці у вересні в Москві.
Під час розгляду питань, пов'язаних з перебуванням Чорноморського флоту РФ на території України, сторони відзначили позитивну динаміку в імплементації домовленостей, досягнутих на найвищому рівні 21 квітня 2010 року.
При цьому дипломати підтвердили взаємну зацікавленість сторін в активізації роботи з удосконалення договірно-правової бази, яка регламентує перебування російського флоту на українській території. Розглянуті також перспективи розширення участі російської сторони в розвитку соціально-економічної сфери Севастополя і інших населених пунктів, де дислокуються військові формування ЧФ РФ. Наступне засідання підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ і його перебування на території України відбудеться в грудні цього року.
У зв'язку з набранням чинності 29 липня угоди про демаркацію українсько-російського державного кордону сторони обговорили кроки з формування спільної демаркаційної комісії і початок відповідних робіт на міждержавному кордоні.
В рамках політичних консультацій прозвучала також готовність сприяти Федеральній національно-культурній автономії українців Росії і Об'єднання українців Росії, а також аналогічних російських організацій України.
Особлива увага приділена проблематиці придністровського врегулювання. Зокрема, сторони всесторонньо сприятимуть врегулюванню придністровського конфлікту на підставі дотримання територіальної цілісності і суверенітету Молдавії.
Крім того, на консультаціях йшлося про перспективи співпраці в рамках ООН, СНД, ОБСЄ, Ради Європи, інших міжнародних організаціях і форумах.
Наступний раунд консультацій пройде весною 2011 року в Москві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас