Ризики другого дна рецесії для США досить вагомі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ризики другого дна рецесії для США досить вагомі

Казна та Політика
635
Замовлення на товари тривалого користування в США в липні показали слабкіше зростання, ніж очікувалося, а продажі нового житла несподівано впали, збільшуючи тим самим ризик відновлення рецесії в найбільшій економіці світу.
Як показали вчорашні дані, замовлення на товари тривалого користування зросли на 0,3%. Виключаючи транспортний сектор, попит показав найбільше зниження за більш ніж рік. Покупки нового житла впали на 12%, ставши найслабкішими даними з моменту початку реєстрації даних в 1963 році. Звіти показують, що капітальні витрати, одна з найяскравіших точок в слабіючому відновленні економіки, починають сповільнюватися в другій половині року, тоді як високе безробіття завдає збитку ринку житла.
Зростаючі ознаки сповільнення збільшують тиск на ФРС США в пошуку більшого числа способів посилення зростання.
"Ризики другого дна рецесії досить вагомі, щоб вселяти занепокоєння", - вважає Джон Лонскі, головний економіст з Moody’s Capital Markets Group. Він сказав, що оцінює ризик можливого спаду в даний час як 1 до 3, що в два рази вище, ніж було на початку року. "Це заклик до Федрезерву щодо пошуку більшого числа заходів з виправлення ситуації", - відзначив Лонськи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас