Український фондовий ринок почав післясвяткові торги 3% зниженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український фондовий ринок почав післясвяткові торги 3% зниженням

Фондовий ринок
137
На українському фондовому ринку сьогодні панували негативні настрої, окрім несприятливого новинного фону інвестори відігравали вчорашній негатив на світових фондових ринках, пропущений у зв'язку зі святкуванням Дня Незалежності.
Відкриття проходило з гепом вниз, далі після незначної корекції зниження продовжилося, публікація макростатистичних даних щодо США підсилювала тиск на ринки, оскільки не збігалася з прогнозами експертів. На закритті торгів значення індексу УБ склало 1977 базисних пункту, що на 3,15% нижче рівня закриття попереднього торгівельного дня.
За підсумками торгівельної сесії всі ліквідні папери знаходилися в червоній зоні. Динаміку гірше за ринок показали акції металургійного сектора. Так, ALMK, AZST і MMKI втратили за день 4,13%, 3,29% і 4,55%. Краще за ринок показали результат акції AVDK, MTBD і MZVM, які втратили за день 1,87%, 0,14% і 1,15% відповідно. За обсягом торгів і за кількістю укладених операцій лідирують ALMK і AVDK з результатом 10,8 млн.грн. і 15 млн.грн.
Протягом останніх 48 годин на глобальних інвесторів обрушився новий потік негативних економічних даних. Головним розчаруванням стала динаміка продажів на первинному і вторинному ринках житлової нерухомості в Сполучених Штатах, які переживають важкі часи після закінчення дії податкових ініціатив. Незважаючи на вражаючі масштаби зниження активності (зниження продажів на первинному ринку виявилося на 17% нижче консенсус-прогнозу, зниження продажів на вторинному ринку - нижче на 18%), реальна картина що відбувається на ринку нерухомості стане вияснюватися з публікацією даних про продажі за серпень-вересень цього року. "У свою чергу це означає, що інвесторам слід гранично обережно ставитися до даної серії економічних даних, враховуючи об'єктивні обставини, що ускладнюють порівняння поточних даних з історичними рівнями активності", - говорить Павло Ільяшенко, старший аналітик інтернет-брокера iTrader.
Другим негативним чинником стала публікація даних про динаміку замовлень на товари тривалого користування також стосовно Сполучених Штатів. Так, показник Core Durable Goods Orders (скоректований на динаміку волатильних компонентів) знизився на 3,8% по відношенню до позаминулого місяця при чеканнях зростання на 0,6%.
На завершення торгів на Українській біржі індекс S&P 500 знижується в межах 1%, стримуючись в діапазоні 1040-1050 пунктів. "Незважаючи на швидше оптимістичний погляд (який полягає більшою мірою в обережнішому ставленні до песимістичних новин, ніж в чеканнях зростання ризикових активів), ми змушені погодитися з тим, що в разі подолання поточної підтримки на рівнях 1040 для індексу S&P 500 і 1950 для Індексу УБ, нас чекає продовження низхідної динаміки аж до зниження на 4%-5%", - вважає Ільяшенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас