Королевська: Підвищення пенсійного віку для жінок створить нові проблеми в розвитку країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Підвищення пенсійного віку для жінок створить нові проблеми в розвитку країни

Казна та Політика
1041
Спроба збільшити пенсійний вік для жінок дасть вкрай незначний економічний ефект і одночасно створить нові проблеми в соціально-економічному розвитку країни. Про це заявила голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська, коментуючи свій законопроект, в якому пропонується встановити мораторій на підвищення віку, починаючи з якого жінки мають право на пенсію, повідомляє її прес-служба.
"Українки вже охрестили пропозицію про підвищення пенсійного віку "чорною реформою" віце-прем'єра Тігіпка, який проводив переговори з МВФ і фактично зрадив всіх жінок, - вважає Королевська. - Це вже не перший провал "псевдореформаторської діяльності" віце-прем'єра". На її думку, пропозиція різкого підвищення пенсійного віку - це прояв неповаги до жінок.
На переконання Королевської, неправильно починати реформи з погіршення життя людей. "Спроба вирішити проблеми дефіциту Пенсійного фонду окремо вирваним із загального контексту пенсійної реформи способом - фінансово неспроможна. Економічний ефект від нововведення в 2011 р. не перевищить 2 млрд грн, що складає лише 3% від очікуваного дефіциту Пенсійного фонду, - вважає Королевська. - Таким чином, збільшення пенсійного віку для жінок дасть украй незначний економічний ефект і одночасно створить нові проблеми в соціально-економічному розвитку країни. Ці плани потрібно зупинити".
На її думку, підвищення пенсійного віку для жінок викличе додаткові проблеми у сфері зайнятості населення, які матимуть довгострокові негативні наслідки, оскільки жінки, яким буде відстрочена пенсія, займають від 2 до 2,5 млн робочих місць. "Якщо вони вийдуть на пенсію так, як це визначено чинним законодавством України, на їх робочі місця прийдуть молоді люди. А в результаті збільшення пенсійного віку в країні збільшиться безробіття, особливо серед молодих фахівців, що призведе до активної трудової міграції і погіршить демографічну ситуацію в Україні, - заявила Королевська. - Ще одним наслідком стане істотне зростання безробіття серед жінок, яким за 50 років. Вже зараз знайти гідну роботу в такому віці - проблема. А в разі підвищення пенсійного віку ця проблема стане нерозв'язною. Невже жінки заслуговують на таку несправедливість?"
Глава парламентського комітету вважає, що пенсійна реформа має починатися з накопичувального пенсійного страхування, встановлення справедливої системи нарахування пенсій, а також - зменшення персональних пенсій чиновників.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас