Експерт: Відставка Черновецького не вигідна владі ні сьогодні, ні в майбутньому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Відставка Черновецького не вигідна владі ні сьогодні, ні в майбутньому

Казна та Політика
385
Відставка голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького і перевибори в Києві не вигідні владі ні сьогодні, ні в майбутньому. Так вважає заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій Голобуцький. Як повідомили в прес-службі АМС, так Голобуцький прокоментував інформацію про можливу добровільну відставку Черновецького.
На думку експерта, мер Києва виконує роль ширми для нової команди в КМДА. "Сьогодні очевидно, що новій владі не вигідна ні добровільна відставка Черновецького, ні перевибори в міськраду. Кандидат від Партії регіонів найближчим часом, швидше за все, не зможе перемогти на прямих виборах мера. Так само як і Партії регіонів буде складно сформувати більшість в міській раді. При цьому призначення Попова в.о. голови КМДА - дуже сильний і ефективний крок з боку команди Януковича. Дії Попова, вочевидь, будуть підтримані киянами. Проте говорити про пряму конвертацію такої персональної підтримки в електоральні показники Партії регіонів складно", - вважає Голобуцький.
На його думку, перед провладними технологами стоятиме завдання формування в найближчому майбутньому альтернативного політичного проекту, здатного взяти участь в міських виборах і отримати прийнятний результат, повідомляє УНІАН.
"Для Попова Черновецький виконує роль ширми. Тоді як головне завдання в.о. мера полягає не лише в розчищанні "авгієвих стаєнь" після "молодої і талановитої команди" Черновецького і підвищенні рейтингу влади, але і в створенні власного альтернативного політичного проекту, який зможе пройти в міськраду і, можливо, сформувати нову лояльну більшість", - відзначив Голобуцький.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас