Влада Німеччини схвалила введення антикризового банківського податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Німеччини схвалила введення антикризового банківського податку

Казна та Політика
281
Уряд ФРН услід за владою Франції і Великобританії схвалив законопроект про банківський податок, який передбачає створення спеціального стабілізаційного фонду з метою запобігання повторенню фінансових криз в майбутньому, передає Associated Press із посиланням на представника німецької влади Штеффена Зайберта.
Документ зобов'яже фінансові організації відраховувати кошти в нову структуру на щорічній основі. Політики розраховують, що щорічний обсяг коштів, що направляються до фонду, повинен скласти 1 млрд євро ($1,27 млрд). Частка кожного кредитора буде прив'язана до рівня ризиків операцій, що проводяться банком.
Якщо парламентарі схвалять ініціативу влади, закон може набрати чинності в 2011 році.
Крім того, влада має намір надати регуляторам більше повноважень в питанні реструктуризації збанкрутілих організацій, які звернуться до Берліна по грошову підтримку. Зокрема, норми передбачають санкціонувати передачу активів крупних проблемних кредиторів меншим банкам або підконтрольним державі інститутам.
За словами представника німецького Мінфіну Міхаеля Оффера, якби подібний механізм існував до 2006 року, уряд міг би щороку отримувати додатково від 1,2 млрд до 1,3 млрд євро.
Представники Євросоюзу розраховували прийти до угоди про введення міжнародного банківського податку на минулій зустрічі "великої двадцятки", проте ініціативу не підтримали делегати від Канади, Австралії і Японії, чиї банківські сектори встояли під час кризи. Проте міністри фінансів країн ЄС повернуться до обговорення цього питання на своїй черговій зустріч, додав Оффер.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас