Сповільнення зростання в Азії дуже негативно позначиться на Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сповільнення зростання в Азії дуже негативно позначиться на Європі

Казна та Політика
278
Сповільнення темпів економічного зростання в Китаї, Індії та інших країнах Азії матиме серйозні негативні наслідки для європейського зростання, вважає комісар ЄС з економічної і кредитно-грошової політики Оллі Рен.
Іншими несприятливими чинниками для Європи можуть стати сповільнення економічного відновлення в США і проблеми на ринках державних боргових паперів, заявив Рен в інтерв'ю агентству Bloomberg.
Загальний підйом в світовій економіці допоміг єврозоні продемонструвати найшвидше зростання ВВП за чотири роки в другому кварталі 2010 року, незважаючи на бюджетну кризу в Греції і зниження довіри до євро. Проте в другому півріччі темпи зростання в єврозоні, швидше за все, знизяться у зв'язку зі сповільненням економіки в США і Китаї, яке приведе до скорочення експорту з європейських країн.
"Будь-яке сповільнення в Азії, в країнах Азії, що розвиваються, - Китаї, Індії та інших матиме серйозні негативні наслідки для економічного зростання в Європі", - відзначив Рен.
Уповноважений Європейської комісії додав, що такі країни, як Греція, Португалія і Іспанія, повинні зробити все можливе для вирішення проблем конкурентоспроможності. Якщо економіка Німеччини зросла в квітні-червні на 2,2%, то іспанський ВВП піднявся всього на 0,2%, а в Греції було зафіксовано скорочення ВВП на 1,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас