Заходи з підтримки економіки допомогли США зберегти 3,3 млн робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заходи з підтримки економіки допомогли США зберегти 3,3 млн робочих місць

Казна та Політика
252
Заходи стимулювання американської економіки дозволили створити або зберегти в другому кварталі близько 3,3 млн. робочих місць, а також понизити рівень безробіття на 1,8 процентного пункту, сказано в доповіді Бюджетного управління Конгресу США.
Вірогідні економічні ефекти від прийнятого в 2009 році закону про відновлення економіки США (American Recovery and Reinvestment Act, ARRA), в рамках якого економіці країни була надана підтримка на суму $814 млрд., склали за квітень-червень 1,7-4,5% ВВП, наголошується в документі.
"Вплив програми ARRA на економічне зростання, як очікується, поступово знижуватиметься в другому півріччі 2010 року і далі, - йдеться в звіті. - Вплив ARRA на зайнятість і рівень безробіття відчуватиметься з невеликим відставанням від впливу на зростання економіки в цілому. При цьому воно поступово скорочуватиметься в 2011 році і далі".
Темп зростання числа нових працівників у компаніях США за липень передбачає, що економіці країни буде дуже складно відновити 8,4 млн. робочих місць, які вона втратила з моменту початку рецесії в грудні 2007 року. Посилити ситуацію може також слабке зростання економіки США і неясні перспективи її розвитку надалі. Друга оцінка ВВП США за другий квартал буде опублікована найближчої п'ятниці.
За прогнозами аналітиків, зростання американської економіки в квітні-червні поточного року склало лише 1,4% проти що раніше прогнозувалися 2,4%. Згідно з прогнозом аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, зростання ВВП США за друге півріччя поточного року складе 2,55%, тоді як в липні вони прогнозували зростання економіки на 2,8%. Всього за рік ВВП США зросте на 3%, вважають аналітики.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас