Банк Англії: Британська економіка може повернутися до рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії: Британська економіка може повернутися до рецесії

Казна та Політика
338
Економіка Великобританії може повернутися до рецесії, попри оптимістичні прогнози Банку Англії щодо зростання ВВП. Таку думку висловив новий член комітету з грошово-кредитної політики Банку Англії Мартін Уїл під час інтерв'ю газеті Times.
"Я думаю, було б безглуздо стверджувати, що такого ризику нема", - заявив він, додавши, що в останньому прогнозі Центробанку відзначається, що є "велика вірогідність стискування економіки протягом останньої чверті".
В той же час, Уїл вказав, що навряд чи інфляція вийде з-під контролю.
Економіка Великобританії здолала 18-місячний економічний спад однієї з останніх серед розвинених країн світу, і показує стабільне зростання. Серйозними перешкодами для подальшого зростання ВВП є скорочення бюджетних витрат, низька довіра споживачів і невеликі обсяги кредитування.
Банкір, окрім іншого, відзначив, що є підстави як для посилення, так і для пом'якшення валютної політики. Тим часом, інтерв'ю фінансиста вже викликало зниження фунта до місячного мінімуму проти долара.
В серпні Комітет Банку Англії з грошово-кредитної політики залишив ключову ставку на рівні 0,5%. Один з восьми членів комітету Ендрю Сентанс проголосував за підвищення ставки на 0,25%.
Більшість банкірів визнали, що тиск цін зменшиться наступного року, і зростання споживчих цін було зумовлене разовими чинниками.
"Я повністю поділяю оцінку, що економіка стискується, що зайнятість, мабуть, падатиме і далі, і при поточній обстановці, я не бачу великих ризиків зростання інфляції", - підкреслив Уїл, відмітивши, що основними ризиками для економіки королівства залишаються падіння цін на нерухомість, зниження зайнятості і чергова банківська криза (суверенна кредитна або криза ліквідності в приватному секторі).
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас