Єврокомісар: "Охолодження" економік Азії і США дуже негативно позначиться на Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар: "Охолодження" економік Азії і США дуже негативно позначиться на Європі

Казна та Політика
362
Сповільнення економічного зростання в Китаї, Індії чи іншій азіатській економіці матиме "серйозні негативні наслідки" для економіки Європи, заявив в інтерв'ю телебаченню Bloomberg єврокомісар з економіки і монетарної політики Оллі Рен. Крім того, на його думку, спад темпів економічного зростання в США, так само як і нестабільність на ринку суверенних боргів також можуть негативно позначитися на європейській економіці. "Будь-яке сповільнення економічного зростання в Азії, в економіках Азії, що розвиваються, в Китаї, в Індії та інших країнах матиме серйозні негативні наслідки для економічного зростання Європи", - вважає Рен.
Прискорення зростання глобальної економіки сприяло тому, що темпи зростання економіки Європи, яка мала на початку поточного року серйозні проблеми, пов'язані з суверенними боргами окремих країн, включаючи Грецію, в II кварталі були максимальними за чотири роки. При цьому, на думку більшості аналітиків, зростання ВВП єврозони в другому півріччі сповільниться на тлі "охолодження" економіки США і неясних перспектив китайського експорту, що намітилося.
ВВП США в II кварталі, згідно з попередньою оцінкою, зріс на 2,4%. Проте в поточну п'ятницю цей показник може бути переглянутий у бік значного зниження - до 1,4%. Економіка Китаю вже продемонструвала ознаки сповільнення - ВВП країни зріс на 10,3% в II кварталі, а темпи підйому промислового виробництва в червні скоротилися на більшу, ніж чекали аналітики, величину.
Відзначаючи, що відновлення економіки Європи після глобальної економічної кризи "продовжується", Рен в той же час сказав, що "украй важливо, щоб такі країни, як Греція, Португалія і Іспанія приступили до вирішення проблем, пов'язаних з конкурентоспроможністю". Незважаючи на те що ВВП ФРН в II кварталі зріс на максимальну з моменту об'єднання двох Німеччин величину, 2,2%, економіка Іспанії збільшилася лише на 0,2% за той же період, а грецький ВВП і зовсім скоротився на 1,5%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас