Китай найме іноземних менеджерів у держкорпорації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай найме іноземних менеджерів у держкорпорації

Казна та Політика
164
Найближчим часом Китай розгорне масштабну кампанію найму менеджерів для деяких крупних державних корпорацій.
Про це заявив керівник Комісії з нагляду і управління державними активами Держради КНР (SASAC) Лі Жунжун, повідомляє China Daily.
За даними видання, SASAC планує найняти чотирьох генеральних директорів держкомпаній і вісім їх заступників у рамках глобальної кампанії з пошуку управлінських кадрів, яка стартує 30 серпня.
Назви компаній не повідомляються. На керівні позиції зможуть претендувати як іноземці, так і китайські громадяни, що мають досвід керівної роботи і навчання за кордоном. Залучаючи зарубіжні кадри SASAC, підвищує інноваційний потенціал своїх компаній і укріплює їх глобальну репутацію, заявив Лі Жунжун, передає РИА Новости.
Під управлінням SASAC знаходяться 123 найбільші китайські держкомпанії, які домінують в різних галузях промисловості, розробці і видобутку корисних копалин, а також у сфері транспортних і телекомунікаційних послуг. В той же час, під контроль SASAC не підпадають китайські державні банки. Вперше SASAC почала залучати іноземних управлінців в підлеглі їй кампанії ще в 2003 році, проте за словами Лі Жунжуна, ця практика має бути розширена і вдосконалена, зокрема має бути вироблена ефективніша система оцінки кандидатів на керівні посади.
За даними China Daily, досі спроби SASAC призначати іноземців на керівні пости в держкомпанії призводили до неоднозначних результатів. Більшість іноземних менеджерів, найнятих раніше, не змогли порозумітися з китайськими колегами і покинули свої посади. Дослідження шанхайської кадрової кампанії Tacter Consulting показало, що з раніше найнятих SASAC 111 іноземних менеджерів лише 30% залишаються на своїх постах.
"Інші співробітники відкидають їх", - пояснює президент Tacter Consulting Чжао Бошань.
За словами президента однієї з китайських держкомпаній, "ми найняли 20 іноземних менеджерів, але лише двоє з них залишилися працювати у нас".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас