Ціна на газ для українців більш важлива ніж незалежності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на газ для українців більш важлива ніж незалежності

Енергетика
522
Більше платити за газ заради незалежності країни готовий тільки кожен шостий українець.
Про це свідчать передані результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна.
Відповідно до результатів дослідження, більше половини українців (52,3%) під терміном "Незалежність" розуміють економічну незалежність від сусідніх держав. При цьому, розуміє під цим терміном політичну незалежність від інших країн майже половина опитаних (48,7%), а 41,2% - територіальний суверенітет. Близько третини опитаних вважають, що незалежність - це авторитетність держави на міжнародній арені (36,9%) і власна національна культура (33,2%). Більше чверті громадян України (27,9%) розуміють під терміном "Незалежність" власна державна мова - український, а кожен п'ятий опитаний (19,6%) - незалежну Українську церкву. Відповідь "інше" на це запитання дали 5,1% респондентів, а 7,2% - не змогли дати відповідь.
Більшість українців (77,3%) готові заради незалежності України купувати продукти харчування вітчизняного виробника. Більше половини опитаних заявили, що готові зберігати заощадження й здійснювати грошові операції в державній валюті (61,3%), не продавати землю і нерухомість іноземцям (57,2%), пропагувати українську культуру іноземцям (51,3%).
Половина українців (50,7%) готові купувати промислові й побутові товари вітчизняного виробника, менше половини - відпочивати на вітчизняних курортах (46,1%) і захищати Україну зі зброєю в руках, у випадку збройного конфлікту, що загрожує її незалежності (43,8%).
Більше третини опитаних (39,9%) готові говорити державними мовою, а більше чверті (28,4%) - лікуватися тільки препаратами вітчизняного виробництва.
При цьому більше платити за газ та енергоносії заради незалежності України готовий тільки кожен шостий громадянин (15,1%). Відповідь "інше" на це запитання дали 2,7% респондентів, а 5,9% - не змогли дати відповідь на нього.
Телефонне опитування на тему: "Незалежність України очами українців" Інститут Горшенина провів з 22 по 23 серпня 2010 року. ВУсього відповідно до випадкової вибірки було опитано 1000 респондентів у віці від 18 років у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас