МВФ готовий надати допомогу Пакистану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ готовий надати допомогу Пакистану

Казна та Політика
121
Міжнародний валютний фонд перегляне бюджет Пакистану і перспективи його економічного розвитку у зв'язку з катастрофічними повенями в країні.
В понеділок у Вашингтоні починаються переговори керівництва МВФ з міністром фінансів Пакистану Абдул-Хафізом Шайхом і главами інших фінансових відомств країни, передає Радіо Свобода.
Центральна тема - перспективи реалізації 10-мільярдної програми допомоги Пакистану, яку МВФ прийняв у 2008 році. Обговорюватимуться також масштаби економічного збитку від повеней і заходи з відновлення.
Раніше керівництво Світового банку прийняло рішення про виділення Пакистану 900 млн. дол. на допомогу постраждалим від повені.
13 серпня ООН звернулася до світової спільноти із закликом виділити 460 млн. дол. на надання допомоги Пакистану. Поки зібрано лише 20% від необхідних коштів.
Генсек ООН Пан Гі Мун закликав світову спільноту надати екстрену допомогу всім потерпілим. До країни вже надходить гуманітарна допомога із США і Росії. Генсек ООН прийняв рішення виділити Пакистану екстрену гуманітарну допомогу в розмірі 10 млн. дол. Таким чином, ООН вже виділила близько 27 млн. дол. на ліквідацію наслідків повеней в Пакистані.
Нездатність пакистанського керівництва до прийняття самостійних рішень вже призвела до смерті понад півтори тисячі людей, можливо, жертв значно більше, порахувати точніше не буде можливості. Лихо триває більше місяця.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас