В Афганістані відкриються ісламські банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Афганістані відкриються ісламські банки

Казна та Політика
182
В Афганістані три банки мають намір отримати ліцензію на здійснення операцій і надання фінансових послуг, які відповідають законам країни, в якій 99% населення сповідують іслам. Про це повідомив представник прес-служби центрального банку Кабула Аймал Хашнура.
Afghan United Bank, Ghazanfar Bank і Maiwand Bank хочуть отримати офіційний дозвіл, щоб мати можливість надавати банківські продукти, які відповідають нормам шаріату.
На даний момент сім місцевих банків надають ісламські фінансові послуги через спеціалізовані банкомати і філії. Проте ці фінансові продукти обмежуються ісламськими кредитами.
"Уряд має намір розширювати систему ісламських фінансів для того, щоб залучити активи у фінансову систему і скоротити залежність країни від допомоги, яку їм надавали іноземні держави, надаючи кошти для відновних робіт після 30-річної війни і повстанського руху", - пояснив Хашнур. Країна отримала понад 30 млрд доларів відтоді, як війська США повалили рух Талібан в 2001 році.
За його словами, більшість людей, будучи мусульманами, не хочуть користуватися послугами традиційних банків.
В Al Baraka Islamic Bank також упевнені, що ісламські фінанси будуть популярні серед афганців, оскільки "вони дуже релігійний народ". Частіше жителі здійснюють операції готівкою, щоб не користуватися традиційними банківськими послугами, що у свою чергу стримує розвиток місцевого бізнесу.
"Ісламські банки могли б заповнити наявний вакуум, бо ґрунтовний розвиток традиційного банкінгу ще не стався", - говорить віце-президент Al Baraka Islamic Каліма Ікбал.
"Уряд чекає нетерпінням того моменту, коли банки візьмуть участь у продажу Сукук", - уклав він.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас