Митник запропонував узаконити оплату медичних послуг в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митник запропонував узаконити оплату медичних послуг в Україні

Казна та Політика
1745
Міністр охорони здоров'я України Зиновій Митник запропонував узаконити оплату медичних послуг в країні, про це повідомляє ЛІГА.net.
Міністр повідомив, що треба вивести з тіні факт оплати за медичні послуги. "Це є, але про це не прийнято говорити. Всі спокійно сприймають, коли людина за операцію в Німеччині, Австрії або Ізраїлі платить $250 тис. Така ж операція у нас безкоштовна, але наших лікарів, в яких золоті руки, ми не можемо забезпечити необхідними витратними матеріалами, інструментарієм, діагностичним устаткуванням. Це дисбаланс", - сказав Митник в інтерв'ю журналу Профіль.
За словами чиновника, потрібна законодавча підтримка. Міністр сподівається, що весь необхідний пакет законів буде прийнятий до кінця року і в Україні можливо вводити страхову медицину, після чого система охорони здоров'я в країні запрацює по-новому.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що держкомісія регулювання ринків фінансових послуг України погодила проект постанови уряду про створення держпідприємства Асистанс-сервіс - єдиного державного страхового агента з метою вдосконалення організації медичного страхування іноземців і осіб без громадянства, які тимчасово перебувають на території України.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас