Майже 100 тисяч людей евакуювали в Китаї через загрозу розливу річки Ялу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 100 тисяч людей евакуювали в Китаї через загрозу розливу річки Ялу

Казна та Політика
152
Число евакуйованих через загрозу розливу річки Ялу в провінції Ляонін на північному сході КНР досягло 94 тисяч осіб, повідомляють місцеві ЗМІ.
В даний час відомо про чотирьох загиблих, доля ще одного жителя регіону невідома. Раніше повідомлялося, що три людини числяться зниклими безвісти, понад 50 тисяч евакуйовано.
Проливні дощі обрушилися на місто Даньдун на кордоні Китаю і КНДР в ніч на суботу. Зливи серйозно порушили електропостачання і зв'язок в регіоні, залиті дороги, пошкоджені або зруйновані понад 200 житлових будинків.
За прогнозом синоптиків, в наступні 24 години опади в регіоні продовжаться, що може спровокувати розлив Ялу. Стігнуті в регіон військові в терміновому порядку укріплюють китайський берег прикордонної річки.
В той же час військові літаки і кораблі КНДР беруть участь у рятувальній операції в районі міста Синійчжу в провінції Пхенян-Пукто, на який також обрушилася сильна повінь.
Військовослужбовцям удалося евакуювати з цієї небезпечної зони, розташованої на кордоні з Китаєм, більше п'яти тисяч осіб. Розпорядження про початок операції віддав лідер КНДР Кім Чен Ір.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас