Прогноз: Інфляція в Україні зросте до до 9% в 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз: Інфляція в Україні зросте до до 9% в 2010 р.

Казна та Політика
202
Темпи зростання інфляції до кінця року прискоряться і досягнуть 9% в 2010 році.
Дефляція в липні, що становить 0,2% м/м, виникла у зв'язку із сезонним зниженням цін на продукти харчування. З початку поточного року споживчі ціни зросли тільки на 3,1%, проте в серпні очікується значне зростання - на 3,0%. Зростання цін на газ на внутрішньому ринку на 50%, у свою чергу, стане причиною 2% збільшень ІПЦ, а нещодавнє підвищення акцизних зборів додасть 1% до ІПЦ.
"Раніше ми чекали значнішого зростання, яке не сталося у зв'язку з повільним зростанням кредитування і стабільністю обмінного курсу гривні", - повідомляє аналітик Мар'ян Заблоцький.
На думку аналітиків ПАТ ІНГ Банк Україна, уповільнення темпів річної інфляції, яка зміниться вже в серпні, буде помітним на тлі підвищення тарифів на газ (на 50%) і очікуваного зростання тарифів на гаряче водопостачання і опалення на 25%. Підвищення тарифів було однією з головних вимог МВФ для ухвалення позитивного рішення Фонду за новою програмою кредитування stand-by.
Нагадаємо, 18 серпня виконавчий директор Національного банку України з економічних питань Ігор Шумило прогнозував збереження валютно-курсової стабільності в третьому-четвертому кварталі 2010 року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас