Бюджет поповнять 10 млрд. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет поповнять 10 млрд. грн.

Казна та Політика
272
Провівши приватизацію теплових електростанцій і обленерго в 2010 році, уряд планує виконати передбачений Державним бюджетом план надходжень від приватизації в обсязі 10 млрд грн.
Про це в інтерв'ю газеті "2000" заявив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.
При цьому він підкреслив, що такі об'єкти, як Одеський припортовий завод, "Турбоатом" і "Укртелеком", в поточному році приватизуватися не будуть.
"Думаю, що цього року перші два підприємства вже точно приватизуватися не будуть. Що стосується "Укртелекому" - це велике питання. Річ у тім, що ми, очевидно, отримаємо далеко не найвищу ціну, якщо наважимося продавати це підприємство на спаді цінової кон'юнктури. Крім того, існує велика проблема - не вирішена доля соціального сектора підприємства. Я вважаю, що квапитися з "Укртелекомом" не варто", - заявив перший віце-прем'єр.
"У нас є інші крупні об'єкти, які можна вигідно продати і вирішити проблему наповнення бюджету. Наприклад, теплові електростанції і обленерго. Ми повинні отримати від приватизації цих об'єктів достатні кошти - сподіваюся, що це буде в рамках запланованих в бюджеті 10 млрд. грн.", - сказав Клюєв.
Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що на даному етапі Україні з приватизацією підприємств поспішати не варто.
В кінці липня віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко заявив про доцільність приватизації "Укртелекому", а ось з продажем Одеського припортового заводу, вважає він, необхідно почекати.
"Укртелеком" необхідно продавати", - сказав Тігіпко, оскільки підприємство за останній час втратило в ціні мінімум в два рази.
Як повідомляв УНІАН, Фонд державного майна України планує в четвертому кварталі 2010 року виставити на продаж держпакет акцій однієї з двох генеруючих компаній - "Західенерго" або "Дніпроенерго".
Також ФДМУ, відповідно до затвердженого графіка приватизації, планує виставити акції декількох обленерго в 2010 році на фондових біржах.
Фонд держмайна оцінив пакет акцій ВАТ "Полтаваобленерго" у розмірі 25% + 1 акція в 190 млн. 183,5 тис. грн., пакет акцій ВАТ "Сумиобленерго" у розмірі 25% + 1 акція - в 108 млн. 233,25 тис. грн., а пакет акцій ВАТ "Одесаобленерго" у розмірі 25,006% - в 47 млн. 246,32 тис. грн.
Раніше ФДМУ знімав з продажу блокуючі пакети акцій “Сумиобленерго”, “Прикарпаттяобленерго” і “Полтаваобленерго”, які до цього неодноразово виставлялися на біржах, проте торги постійно скасовувалися через відсутність заявок від потенційних покупців.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас