Глава Бундесбанку закликав ЄЦБ продовжувати кредитувати банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Бундесбанку закликав ЄЦБ продовжувати кредитувати банки

Кредит&Депозит
184
Європейський центральний банк (ЄЦБ) повинен допомогти банкам здолати в кінці цього року традиційні проблеми з ліквідністю перед тим, як в I кварталі 2011 року приймати рішення про скасування заходів екстреної підтримки. Про це глава Бундесбанку Аксель Вебер, член ради ЄЦБ, заявив в інтерв'ю агентству Bloomberg.
"Найбільша частина дискусій з приводу згортання антикризових заходів (exit strategy), я думаю, пройде в I кварталі 2011 року. Вже зараз ясно, що нам потрібно приступити до процедури нормалізації обсягів держпідтримки", - сказав він.
Посилення фінансової кризи в Європі в травні цього року змусило ЄЦБ припинити згортання антикризових заходів у банківському секторі. Регулятору довелося вдатися до більш традиційних методів, серед яких - проведення аукціонів з надання тримісячних кредитів, нагадує агентство.
Заява Вебера про необхідність продовжити надзвичайні фінансові вливання після кінця цього року виходить за рамки того, про що глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше говорив досі, підкреслює агентство. Раніше Тріше лише обіцяв, що аукціони на тримісячні кредити продовжаться до кінця вересня, а на семиденні - до 12 жовтня цього року. Інших планів регулятора глава ЄЦБ не давав, відзначає агентство.
Треба дочекатися закінчення терміну дії виданих шестимісячних кредитів, заявив Вебер і додав, що не вважає за доцільне продовжувати ці "досить тривалі операції". За його словами, відновлення exit strategy залежатиме від стану фінансової і банківської систем.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас