Греція готується до отримання чергового траншу в розмірі 9 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція готується до отримання чергового траншу в розмірі 9 млрд євро

Казна та Політика
216
Греція почала підготовку до отримання другого траншу від ЄС і МВФ у розмірі 9 млрд євро після перевірки міжнародними регуляторами заходів зі скорочення бюджетного дефіциту республіки.
Інспектори знайшли задовільними кроки з реформування пенсійної системи (пенсійний вік жінок підвищується з 60 до 65 років), транспортної сфери, а також урізання державних витрат.
Черговий транш Афіни розраховують отримати 8 вересня після його схвалення міністрами фінансів країн єврозони. Обсяг першої транзакції склав 20 млрд євро.
Тим часом, варто відзначити, що не всі аналітики дивляться оптимістично на заходи, до яких вдається грецький уряд.
Зниження держвитрат негативно позначається на економіці країни. За підсумками квітня-червня ВВП знизився на 3,5%, таким чином, рецесія в республіці продовжується вже 7-й квартал. Крім того, влада відзначає зростання споживчих цін. Інфляція за звітний період зросла на 5%. Рівень безробіття може піднятися з нинішніх 12% до 15% до 2012 року, прогнозує МВФ.
В той же час, профспілки республіки вважають дані цифри заниженими, передбачаючи, що показник може досягти 20% вже в поточному році. Таку думку висловив представник Загальної конфедерації праці Греції Статіс Анесіс.
Інвестори також не поділяють оптимістичний погляд на економіку республіки. Динаміка грецьких держоблігацій відображає невпевненість гравців у здатності Афін розплатитися з боргами. Експерти вважають, що рано чи пізно уряду доведеться провести реструктуризацію взятих позик.
Прояснення найближчих перспектив подолання кредитово-боргової кризи в країні очікується не раніше наступного року, коли аналітики зможуть отримати дані про більш-менш тривалу динаміку економічного розвитку Греції.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас