"Регіонал" розповів навіщо потрібно підвищувати пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Регіонал" розповів навіщо потрібно підвищувати пенсійний вік

Казна та Політика
4433
Підвищення пенсійного віку - це змушений крок з боку держави, яка повинна враховувати демографічну ситуацію. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.
"Справа в тому, що співвідношення тих, хто працює, і тих, хто пішов на пенсію, постійно змінюється на користь останніх. І сьогодні менша кількість тих, хто працює, заробляє на життя не лише собі, але і зобов'язані робити відрахування до Пенсійного фонду, аби той міг виплатити пенсії тим, хто пішов на заслужений відпочинок", - цитує політика прес-служба партії.
При цьому він підкреслив, що, враховуючи постійне зменшення кількості працюючих, шляхів вирішення проблеми з виплатою пенсій досить мало. "Потрібно або піднімати пенсійний вік, або зменшувати розмір пенсії, аби коштів Пенсійного фонду вистачило на всіх пенсіонерів. А дотації Пенсійного фонду з бюджету - це, знову ж таки, наші з вами кошти, і, за великим рахунком, це не є вирішенням проблеми", - сказав парламентар.
За словам народного депутата, спроби представників опозиції ввести мораторій на підвищення пенсійного віку для жінок - це ведмедяча послуга для них. "Хай опозиція буде відвертою і одночасно з цим заявить, що, залишаючи все, як є, на сьогоднішній день жінки-пенсіонерки з кожним роком отримуватимуть всі менші зарплати. Але депутати опозиції, хоча і розуміють це, не хочуть говорити всю правду і спекулюють на цій проблемі, пропонуючи популістські законопроекти", - заявив Олійник.
"До речі, в результаті господарювання попередньої влади і небажання здійснювати реформування пенсійної системи дефіцит Пенсійного фонду досяг приблизно 30 мільярдів гривень. Отже, якщо продовжувати закривати очі на цю проблему, незабаром почалися б затримки з виплатою пенсій. А для більшості пенсіонерів пенсії є єдиним джерелом доходів. Тому затримок пенсій бути не повинно", - підкреслив регіонал.
Нагадаємо, раніше Кабмін назвав декілька причин для підвищення пенсійного віку для жінок: діючий уряд змушений позичати гроші в країн, в яких пенсійний вік вищій, ніж в Україні (у Великобританії вік виходу жінок на пенсію становить 60 років, у США і Німеччині - 65 років, в Японії - 70 років), торік дефіцит Пенсійного фонду склав більше 17 мільярдів гривень (за оцінками експертів, цього року він може зрости до 29 мільярдів гривень), в українському суспільстві склалася критична ситуація: на14 мільйонів людей, які працюють, кількість пенсіонерів досягла більше 13,5 мільйонів осіб
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас