Клюєв виключає приватизацію Одеського припортового заводу і "Турбоатома" до 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв виключає приватизацію Одеського припортового заводу і "Турбоатома" до 2011 р.

Фондовий ринок
164
Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв виключає приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ) і найбільшого виробника турбінного устаткування заводу "Турбоатом" (Харків) до 2011 року.
Про це він сказав в інтерв'ю "Газеті 2000".
"Думаю, що цього року перші два підприємства (ОПЗ і "Турбоатом") вже точно приватизовуватися не будуть", - сказав Клюєв.
При цьому перший віце-прем'єр знову зазначив, що на даний момент приватизація найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" є невчасною, оскільки за неї не удасться отримати високу ціну, а продавати компанію за мінімальною ціною він вважає безрозсудним.
"У нас є інші великі об'єкти, які можна вигідно продати і вирішити проблему наповнення бюджету. Наприклад, теплові електростанції та обленерго", - додав Клюєв.
Перший віце-прем'єр розраховує, що від приватизації держава зможе отримати в 2010 році заплановані в державному бюджеті 10 млрд. гривень.
Як повідомляло агентство, Фонд державного майна має намір виставити на продаж 92,79% акцій "Укртелекому" у вересні.
18 травня депутати Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Володимир Бондаренко, Олег Білорус і Антоніна Болюра запропонували парламенту заборонити приватизацію "Укртелекому" і "Турбоатома".
Наприкінці липня віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко виступив проти поспішної приватизації Одеського припортового заводу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас