Фондовий ринок. Підсумки дня: макроекономічна статистика із США посилила продажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: макроекономічна статистика із США посилила продажі

Фондовий ринок
201
Торги на російському фондовому ринку завершилися в четвер падінням основних біржових індикаторів. За підсумками дня індекс ММВБ знизився на 0,84% до 1 375,11 пунктів, індекс РТС - на 0,79%, до 1 446,91 пунктів.
Котирування більшості паперів показали негативну динаміку. На ММВБ акції "Газпрому" подешевшали на 1,42%, "Лукойлу" - на 0,78%, "Роснефти" - на 0,19%, Сбербанку - на 1,49%, ВТБ - на 0,86%.
Зниження основних індексів було спровоковане негативними новинами, які надійшли із США. Згідно із опублікованою сьогодні статистикою із безробіття, кількість первинних звернень за минулий тиждень несподівано зросла з 488 тис. до 500 тис., тоді як прогнозувалося зниження до 478 тис.
"Промисловий індекс ФРБ Філадельфії не лише не показав скромного приросту (прогнозувалося збільшення з 5,1 до 7,2 пунктів), але різко впав до мінус 7,7 пунктів", - розповідає аналітик ВТБ 24 Станіслав Клещев.
Порція негативу із США переламала тенденцію на російському ринку, який відкрився зростанням котирувань цінних паперів. "Перша половина сьогоднішніх торгів характеризувалася позитивними настроями, які забезпечувалися помірно сприятливим зовнішнім тлом і низкою оптимістичних новин", - розповідає аналітик ІГА "АТОН" Олена Кожухова. Після публікації статистичних даних у США вранішнє зростання було відіграно.
Експерти прогнозують, що російський ринок продовжить зниження. "Цілком імовірно, що робочий тиждень російські торговельні майданчики закриють з негативними значеннями. Причини для покупок фактично відсутні, зате присутня негативна макроекономічна статистика, яка в черговий раз вказує на наявність проблем в американській економіці", - вважає заступник начальника відділу довірчого управління Іван Фоменко.
За словами Станіслава Клещєва, до тих пір, поки індекс ММВБ продовжує залишатися в рамках діапазону 1 370-1 400 пунктів, має сенс займатися лише короткостроковими спекуляціями: покупка біля нижнього кордону - продаж біля верхнього. "Середньостроковим гравцям слід чекати виходу за кордони вказаного торговельного коридору", - додає він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас