Фондові ринки України закрились у четвер різноспрямованою динамікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки України закрились у четвер різноспрямованою динамікою

Фондовий ринок
72
Фондові ринки України закрились у четвер різноспрямованою динамікою: індекс "Української біржі" (УБ) знизився на 0,71% - до 2051,97 пункти при обсязі торгів 83,8 млн грн.; індекс ПФТС виріс на 0,19% - до 829,97 пунктів при обсязі торгів 225,69 млн грн.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвесткомпанії "Альтана Капітал" Олександр Кушнарьов, не дивлячись на упевнене зростання українських індексів на відкритті ринку і його підкріплення даними з роздрібних продажів у Великобританії, статистика, що вийшла з ринку праці в США, розчарувала інвесторів, і в другій половині зростання українських індикаторів практично знівелювало, а індекс УБ навіть продемонстрував падіння.
За словами портфельного керівника інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Максима Слобідського, негативу до закриття українських майданчиків додала і ситуація на зарубіжних фондових ринках.
В цілому на "Українській біржі" лідером за обсягом торгів в четвер стали акції Алчевського металургійного комбінату (-1,03%) і Укрсоцбанку (+0,16%).
Після тривалого зростання лідером падіння на УБ серед ліквідних паперів виступили акції Північного (-2,80%) і Полтавського (-3,95%) гірничо-збагачувальних комбінатів.
Зростання вартості цього дня продемонстрували акції "Житомиробленерго" (+1,33%), концерну "Стирол" (+1,33%), "Мостобуду" (+1,12%) і Алчевського коксохімічного заводу (+0,5%).
Як зазначив агентству аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, акції концерну "Стирол" підвищились на тлі повідомлення мера Горлівки про появу у підприємства нових інвесторів, що підштовхнуло спекуляції довкола паперів після недавніх чуток на ринку про його вірогідний продаж.
Металургійні компанії, які почали торговельну сесію зростанням, за підсумками торгів не змогли закріпитися в "зеленій зоні". Виняток становили акції Ясиновського (+0,28%) і Алчевського КХЗ.
Водночас Іванишин зазначив, що загальне новинне тло в секторі залишається позитивним.
"Чекання інвесторів відносно металургії формуються під впливом можливого пожвавлення ринку чорних металів після закінчення мусульманського свята Рамадан. Також досить важливою для меткомпаний є інформація про зростання українського ринку вжитку металопрокату на 34% за сім місяців", - сказав він.
Крім того, за словами Іванишина, на папери Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча продовжує впливати чинник додаткової емісії акцій, внаслідок чого їх котирування повільно, але упевнено наближаються до свого справедливого рівня. Вартість паперу на УБ протягом торговельної сесії знизилася на 2,34% - до 1,25 грн., на ПФТС операції з акцій меткомбінату цього дня не проходили.
На фондовому майданчику ПФТС найбільший обсяг торгів був зафіксований з паперів "Центренерго" (-0,43%), Єнакіївського металургійного заводу (+0,5%), і Алчевського меткомбінату (+0,22%).
В лідерах зростання виявились акції "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" (+1,76%), Ясиновського коксохімічного заводу (+1,49%), а також Харцизького трубного заводу (+1,18%), в той же час, в лідерах зниження були: Полтавський ГЗК (-1,41%) і "Луганськтепловоз" (-1,15%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас