Біржі Європи закрилися в мінусі, не встоявши під натиском негативної статистики із США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі Європи закрилися в мінусі, не встоявши під натиском негативної статистики із США

Фондовий ринок
210
Провідні європейські фондові індекси значно знизилися за підсумками торгів у четвер на тлі негативної статистики щодо ринку праці і промислового виробництва в США, свідчать дані бірж. До закриття торгів британський індекс FTSE 100 просів на 1,73% - до позначки 5 211,29 пункту.
Німецький DAX знизився на 1,8% - до 6 075,13 пункту. Французький індекс CAC 40 за підсумками торгів втратив 2,07% - до 3 572,4. "Ми з обережністю ставимося до короткострокових перспектив фондового ринку, - заявив агентству Bloomberg глава відділу стратегії Cominvest Asset Management GMBH Томас Тілзе (Thomas Tilse). - Нам належить пройти складний період".
Європейські біржі в четвер демонстрували помірно позитивну динаміку аж до виходу в США даних щодо числа первинних заявок на допомогу з безробіття. Як повідомило Мінпраці країни, кількість таких заявок за тиждень, що завершився 14 серпня, зросла на 12 тис. в порівнянні з попереднім тижнем - до максимального за дев'ять місяців рівня в 500 тис., тоді як аналітики чекали зниження показника на 4 тис. При цьому середнє число первинних заявок за місяць, що розглядається аналітиками як надійніший індикатор ситуації на ринку праці США, за чотири тижні, що завершилися 14 серпня, також зросло - на 8 тис. - і склало 482,5 тис.
Падіння фондових індексів у США і Європі прискорилося після того, як стало відомо, що загальноекономічний індекс, що публікується Федеральним резервним банком (ФРБ) Філадельфії, знизився в серпні до мінус 7,7 пункту з 5,1 місяцем раніше, що є мінімальним показником з липня 2009 року. Показник нижче нульової позначки свідчить про спад промислового виробництва в регіоні філадельфійського ФРБ.
Таким чином, європейські інвестори в четвер звернули набагато більшу увагу на макроекономічну статистику із-за океану, ніж на внутрішній новинний фон, який в цілому був досить позитивним.
Так, Бундесбанк (Центробанк ФРН) поліпшив прогноз щодо економічного зростання країни на 2010 рік до 3% з що раніше очікувалися 1,9%. Як стало відомо минулого тижня, ВВП країни в II кварталі збільшився на максимальну величину з моменту об'єднання Німеччини в 1990 році - на 2,2%. Крім того, обсяг роздрібних продажів у Великобританії в липні збільшився в річному численні на 1,3%, тоді як аналітики прогнозували зростання показника лише на 0,6%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас