Китайський центробанк розраховуватиме паритетний курс пари "юань-ринггіт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський центробанк розраховуватиме паритетний курс пари "юань-ринггіт"

Казна та Політика
294
Народний банк КНР (китайський центральний банк) віднині займатиметься розрахунком центрального паритетного курсу для юаня і ринггіта - національної грошової одиниці Малайзії.
Пара цих валют віднині торгуватиметься на внутрішніх китайських валютних ринках. За розрахунками уряду, це має надати юаню більшої ваги у сфері міжнародної торгівлі, скоротити збитки, пов'язані з коливаннями курсів, а також збільшити ліквідність китайського ринку, передає РБК із посиланням на Associated Press із посиланням на опубліковане сьогодні повідомлення Центру торгівлі з розрахунками в іноземній валюті КНР.
Допустимий коридор коливань валютних курсів встановлений на рівні 5% нижче або вище центрального паритетного курсу щодня. Станом на 19 серпня 2010 р. останній був встановлений на позначці 0,462 ринггіта за 1 одиницю китайської національної валюти.
Китай використовує юань в основному для цілей міжнародної торгівлі, причому всі ринкові коливання перебувають під суворим контролем Центрального банку, який встановлює нижні і верхні межі зміни валютних курсів. Проте велику частину розрахунків Китай все ж здійснює в американських доларах.
В даний час китайський юань торгується в парі з доларом США, єдиною європейською валютою - євро, японською ієною, гонконзьким доларом і британським фунтом стерлінгів.
Нагадаємо, 17 серпня Китай виступив зі стратегічною ініціативою, що заохочує використання юаня за межами державних кордонів. Уряд КНР дозволить вкладати юані, отримані в результаті торгівельних операцій або обмінів центральних банків, у міжбанківський ринок облігацій на материковій території Китаю.
Останніми роками уряд Китаю активно підтримував використання юаня, або женьміньбі, за межами державних кордонів. У тому числі зусилля китайського керівництва були спрямовані те, щоб зробити Гонконг центром вільної циркуляції китайської валюти. Проте, як повідомляють експерти, Китай не поспішає робити юань світовим платіжним засобом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас