МЗС може отримати частину повноважень Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС може отримати частину повноважень Мінекономіки

Казна та Політика
95
Кабінет міністрів вивчає можливість реорганізації Міністерства економіки з передачею частини повноважень з проведення зовнішньої торгівельної політики Міністерству закордонних справ. Про це повідомив журналістам заступник міністра економіки Валерій Мунтіян.
"Я хочу сказати, що така тенденція існує. Варіанти теж такі існують. Є виступи президента, прем'єр-міністра, міністра закордонних справ, в яких вони говорять, що потрібно підсилювати в зовнішньоекономічній політиці саме економізацію. Я думаю, що цей напрям правильний", - сказав заступник міністра.
При цьому він підкреслив, що не знає, в якій формі відбуватимуться зміни в структурі Мінекономіки, додавши при цьому, що подібний досвід вже мають багато країн світу.
Як повідомляло агентство, в березні президент Віктор Янукович висловив надію, що посилення економічної складової зовнішньої політики України буде пріоритетом роботи міністра закордонних справ Костянтина Грищенка.
Також президент ініціював передачу торговельно-економічних представництв України за кордоном з ведення Міністерства економіки Міністерству закордонних справ.
8 квітня Янукович ліквідував торговельно-економічні місії у складі зарубіжних дипломатичних представництв України і доручив МЗС забезпечити створення у складі диппредставництв України відділів з економічних питань.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас