Мінпаливенерго: "Нафтогаз" подасть апеляцію на визначення українського суду, яке підтверджує рішення Стокгольмського арбітражу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго: "Нафтогаз" подасть апеляцію на визначення українського суду, яке підтверджує рішення Стокгольмського арбітражу

Енергетика
246
Міністр палива і енергетики України Юрій Бойко доручив Національній акціонерній компанії (НАК) "Нафтогаз України" подати апеляцію на визначення Шевченківського районного суду Києва від 13 серпня, який підтвердив рішення Стокгольмського арбітражного трибуналу, що зобов'язав держхолдинг повернути швейцарській RosUkrEnergo AG 11 млрд куб. м газу і виплатити штраф в товарній формі у розмірі 1,1 млрд куб. м газу.
"Міністр палива і енергетики України Юрій Бойко дав доручення НАК "Нафтогаз України" підготувати подання стосовно апеляційного оскарження постанови Шевченківського районного суду Києва від 13 серпня 2010 року щодо рішень Арбітражного трибуналу при Арбітражному інституті Торгівельної палати Стокгольма", - йдеться в заяві прес-служби Мінпаливенерго, поширеній в четвер.
Як повідомлялося, Стокгольмський арбітражний трибунал 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф в товарній формі у розмірі 1,1 млрд куб. м газу.
RosUkrEnergo для виконання рішення Стокгольмського арбітражу в Україні подав позов до Шевченківського районного суду Києва, який своїм визначенням від 13 серпня підтвердив вердикт міжнародного арбітражу.
RosUkrEnergo (Швейцарія) створена влітку 2004 року "Газпромом" і Centragas Holding AG на паритетних началах. Centragas Holding AG належить українським бізнесменам Дмитру Фірташу (90%) і Івану Фурсіну (10%). RosUkrEnergo в 2006-2008 рр. виступала монопольним постачальником природного газу в Україну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас