АМКУ наказав залізницям знизити комісійний збір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ наказав залізницям знизити комісійний збір

Казна та Політика
346
Антимонопольний комітет України з'ясував, що Донецька, Одеська і Придніпровська залізниці встановили завищений комісійний збір, який платять пасажири, коли купують проїзні квитки або повертають невикористані квитки.
Зокрема, Донецька залізниця за останні два роки збільшила комісійний збір до 9 гривень при покупці проїзного, а при поверненні - до 10 гривень. Одеська - по 10 гривень, а Придніпровська - до 9 і 11 гривень відповідно.
АМКУ встановив, що причиною необґрунтованих комісійних зборів є завищена рентабельність залізниць.
В зв'язку з цим АМКУ висунув залізницям вимогу переглянути рівень рентабельності і привести розмір комісійних зборів до обґрунтованої величини. Компанії понизили рентабельність до рівня, що не перевищує 20%, унаслідок чого збір Донецької залізниці зменшений до 8,5 гривні при покупці квитка і до 9 гривні при поверненні невикористаного, Одеської - до 9,5 гривні при покупці і поверненні, Придніпровської - 8,5 гривні і 10 гривень. Нові тарифи вже введені в дію.
Аналогічну роботу комітет провів стосовно Львівської, Південної і Південно-Західної залізниць. Глава АМКУ Олексій Костусєв підкреслив, що з врахуванням зниження комісійних зборів громадяни щороку можуть заощадити десятки мільйонів гривень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас