Український ринок акцій відкрився підвищенням, індекс УБ за 5 хвилин додав 0,55% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій відкрився підвищенням, індекс УБ за 5 хвилин додав 0,55%

Фондовий ринок
75
Український ринок акцій відкрився підвищенням основних фондових індикаторів країни, за перші п'ять хвилин торгів індекс "Української біржі" (УБ) виріс на 0,55% - до 2077,94 пунктів, індекс ПФТС - на 0,11%, до 829,26 пунктів.
На УБ в лідерах зростання - акції Ясиновського коксохіму (+2,78%), Стаханівського вагонобудівного заводу (+1,72%) і "Азовсталі" (+1,44%).
Коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" динаміку акцій компаній гірничо-металургійного сектора, аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин зазначив, що позитивні чекання інвесторів відносно металургійної промисловості формуються під впливом можливого пожвавлення цін на чорні метали на світовому ринку після закінчення мусульманського свята Рамадан.
Крім того, за його словами, вельми важливою позитивною новиною для меткомпаній є інформація про зростання внутрішнього ринку вжитку металопрокату за сім місяців 2010 року на 34%.
На відкритті на УБ попит спостерігався по всьому спектру найбільш ліквідних паперів, котирування яких демонстрували зростання в межах 0,3-1%.
Як зазначив Іванишин, торговельна активність тримається на середньому рівні, що підтверджує бажання інвесторів грати на підвищення.
Як повідомив портфельний керівник інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Максим Слобідський, зовнішнє тло до відкриття українських торгів склалось помірно позитивним: торги в США напередодні закрилися зростанням, всі основні азійські індекси також знаходилися на "позитивній території", незначне підвищення демонстрували ф'ючерси на американські індекси.
За його словами, торги на європейських біржах також відкрилися зростанням, проте після відкриття індекси різко перейшли в "червону зону", що може чинити деякий тиск на українські майданчики.
Як прогнозує фахівець інвестгрупи "Сократ" Антон Левінський, український ринок акцій в четвер знаходитиметься в бічному русі з можливим зниженням до рівня в 2050 пунктів за індексом УБ. В цілому, за його словами, вектор подальшого руху, швидше за все, визначатиметься макростатистичними даними з Нового Світу.
Слобідський також зазначив, що з подальшим короткостроковим рухом ринків допоможе визначитися важлива статистика із США, яка вийде в другій половині дня.
Зокрема, о 15:30 кв будуть опубліковані щотижневі дані із США з кількості первинних звернень за виплатами з безробіття, о 17:00 - індекс ділової активності у виробничому секторі від ФРБ Філадельфії, а також випереджаючі індикатори економічного розвитку в США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас