Обама знову заявив про необхідність зменшення бюджетного дефіциту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама знову заявив про необхідність зменшення бюджетного дефіциту

Казна та Політика
184
США повинні контролювати бюджетний дефіцит, не створюючи водночас перешкод для економічного відновлення, заявив президент США Барак Обама під час одного з численних агітаційних виступів в рамках підготовки до листопадових виборів до конгресу.
"В довгостроковій перспективі ми повинні узяти під контроль бюджетний дефіцит, але так, щоб це не заважало економічному відновленню", - сказав Обама в середу на зустрічі з 30 виборцями в Колумбусі (штат Огайо).
Адміністрація США доки не може впоратися зі все ще високим безробіттям в країні і гігантським бюджетним дефіцитом, який за підсумками 2010 фінансового року очікується у розмірі 1,47 трлн доларів. І сам Обама, і його радники неодноразово заявляли, що із безробіттям вони повільно, але упевнено борються, а бюджетний дефіцит необхідно знижувати. В середу глава американської держави знов повторив цю фразу, що фактично стала певним заклинанням.
Тепер про необхідність зниження дефіциту Обама розповідає безпосередньо виборцям. З минулих вихідних він відправився в поїздку по регіонах для спілкування з "простими американцями", збору коштів на виборчу кампанію, а також зустрічей із сенаторами і кандидатами на місця в сенат на виборах до конгресу. В минулі вихідні Обама відвідав Флориду, після чого відправився до штату Вашингтон, в середу він перебував в Огайо. У Колумбусі президент відвідав будинок американської сім'ї і відповів на кілька запитань місцевих жителів.
За словами президента, дефіцит украй непокоїть американців, і його скорочення, безумовно, підвищить довіру людей до економіки. В той же час він нагадав ще про одну проблему, що уповільнює, на його думку, економічне зростання в США - ринок нерухомості, що не до кінця відновився. За словами Обами, перед кризою різке зростання цін на нерухомість викликало надлишок пропозиції нових будинків в США, і реалізація таких "надлишків" після падіння попиту в кризові місяці займе тривалий час.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас