Банк Англії зберігає нейтралітет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії зберігає нейтралітет

Казна та Політика
132
Банк Англії в серпні обговорив аргументи і за посилення, і за пом'якшення політики, перш ніж прийняти рішення про збереження ставки на рекордно низькому рівні 0,5 відсотка річних, свідчить протокол засідання від 4-5 серпня, повідомляє Рейтер.
Це рішення було прийняте з рахунком вісім голосів проти одного: член комітету з грошово-кредитної політики Ендрю Сентанс вже третій раз поспіль проголосував за підвищення ставки на 25 базисних пунктів.
Проте інші учасники дійшли до висновку, що краще не міняти ставку і зберегти колишній обсяг програми викупу активів - 200 мільярдів фунтів - бо ризики для інфляційного прогнозу високі з обох сторін.
"Члени комітету готові реагувати в будь-якому напрямі, оскільки ризики прийшли до рівноваги", - йдеться в протоколі.
Протокол укріпив думку про те, що ключова ставка не мінятиметься до наступного року включно.
"Тон дискусії говорить про те, що Комітет твердо дотримується нейтральної позиції", - сказав Філіп Шоу з Investec.
Банк Англії скоротив ставку до рекордного мінімуму в березні минулого року і здійснив безпрецедентну програму кількісного пом'якшення, щоб вивести Великобританію з якнайглибшої рецесії з часів Другої світової війни.
Хоча економіка знову почала зростати, більшість аналітиків передбачають повільне і складне відродження, яке будуть ускладнювати бюджетні обмеження, введені новим урядом.
Комітет з грошово-кредитної політики обдумав аргументи на користь подальшого пом'якшення, тому що умови кредитування, видно, залишаються жорсткішими, ніж банк прогнозував у травні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас