ФДМ має намір у вересні продати 16,24% акцій "Полтаваобленерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ має намір у вересні продати 16,24% акцій "Полтаваобленерго"

Казна та Політика
180
Фонд державного майна (ФДМ) України має намір виставити на біржові торги 16,24% акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Полтаваобленерго" у вересні поточного року, повідомив глава Фонду Олександр Рябченко журналістам в Києві в середу.
"Закінчиться відпускний сезон, "Полтаваобленерго" повинні купити в конкурентній боротьбі, потім "Сумиобленерго". "Полтаву" плануємо виставити на торги у вересні", - сказав він.
За його словами, Фонд ще не прийняв остаточного рішення стосовно виставляння єдиним пакетом чи розбитим на лоти акції "Полтаваобленерго", що залишилися в держвласності.
"Все залежатиме від попиту", - уточнив Рябченко.
Він також не ідкидвє що до кінця поточного року, окрім двох вищезгаданих обленерго, на торги буде виставлений блок-пакет акцій ВАТ "Одесаобленерго".
Як повідомлялося, початкова вартість що виставляються на торги 16,24% акцій "Полтаваобленерго" складає 108 млн 735,936 тис. грн.
ФДМ в процесі торгів 9 липня продав 8,76% з виставлених 25%+1 акція "Полтаваобленерго" двом компаніям за 58,6 млн грн. В процесі торгів стартова ціна реалізованих дев'яти лотів з 26 виставлених на продаж підвищилася на один крок, або 10%.
За даними одного з учасників торгів, продані ФДМ 8,76% акцій "Полтаваобленерго" було придбано на користь бізнесменів Ігоря понад більше 80% акцій обленерго.
ФДМ раніше заявляв про намір дробити 25%-е пакети "Полтава-", "Суми-" і "Прикарпаттяобленерго" за відсутності попиту на них.
Інтерес до торгів до продажу блокпакетів обленерго знизився після того, як три групи акціонерів (брати Ігор і Григорій Суркіси, Ігор Коломойський і Костянтин Григоришин), що конфліктували раніше, домовилися про компромісний обмін акціями.
Крім того, Рябченко повідомляв про плани Фонду виставити на продаж в четвертому кварталі 2010 року держпакет однієї з чотирьох теплових енергогенеруючих компаній, що належать державі. За його словами, це може бути "Дніпроенерго" або "Західенерго".
"Полтаваобленерго" володіє розподільними електричними мережами, розташованими на території Полтавської області, надає послуги з транспортування і постачання електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас