У німецьких типографіях невдоволені рішенням Бундесбанку друкувати у 2011 році нові банкноти євро за межами країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У німецьких типографіях невдоволені рішенням Бундесбанку друкувати у 2011 році нові банкноти євро за межами країни

Валюта
442
У Німеччині працівники друкарень, що виробляють купюри євро, протестують проти рішення Німецького федерального банку (Бундесбанку) віддати замовлення на друк банкнот в 2011 році друкарням інших країн ЄС, передає "Німецька хвиля".
Вчора співробітники друкарень Bundesdruckerei у Берліні і Giesecke & Devrient в Мюнхені і Лейпцігу влаштували акцію протесту перед будівлею Бундесбанку у Франкфурті-на-Майні, зазначає dpa. Вони обурені наміром банку друкувати наступного року 1,6 млрд нових банкнот євро не у ФРН, а у Франції і Нідерландах. За даними німецької профспілки ver.di, у демонстрації брало участь близько 250 співробітників друкарень, які визнали, що рішення бундесбанку загрожує втратою робочих місць.
Німецькі профспілки з обуренням зазначають, що Німеччина є єдиною крупною країною єврозони, що укладає договори на виробництво банкнот євро з друкарнями в інших державах Євросоюзу, ігноруючи при цьому фахівців у власній країні. Всі інші країни Євросоюзу, в обігу в яких є великі обсяги готівки, друкують банкноти євро у власних національних друкарнях або, як Франція або Італія, в друкарнях при нацбанках.
Зі свого боку Бундесбанк посилається на те, що відповідно до німецького і європейського законодавства, емісійні банки зобов'язані організовувати тендер на отримання замовлення на виробництво банкнот євро.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас