Компанія Баффета в квітні-червні здійснила купівлі акцій на 1,21 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Баффета в квітні-червні здійснила купівлі акцій на 1,21 млрд дол

Казна та Політика
413
Компанія Уоррена Баффета Berkshire Hathaway в квітні - червні 2010 р. здійснила чисті купівлі акцій на 1,21 млрд дол., тоді як в попередньому кварталі компанія зафіксувала чисті продажі в 639 млн дол., повідомляє РБК daily.
В кінці минулого - на початку цього року компанія продавала акції зі свого портфеля, оскільки їй потрібно було профінансувати купівлю за 26,5 млрд дол. залізничної компанії Burlington Santa Fe.
Чиста вартість портфеля Berkshire скоротилася за другий квартал на 8,8% - з 50,9 млрд до 46,4 млрд дол. За той же період індекс S&P 500 втратив майже 12%. На початку серпня Berkshire повідомила, що її прибуток в другому кварталі впав на 40%, до 1,97 млрд дол., що стало першим зниженням показника за п'ять кварталів. Проблеми інвесткомпанії були пов'язані з невдалою грою на ринку деривативів, що обернулася для неї збитком в 1,8 млрд дол.
Найзначнішою інвестицією У.Баффета в другому кварталі стала купівля акцій Johnson & Johnson. Його пакет за квітень - червень збільшився на 73%, до 41,3 млн акцій. На 30 червня вартість придбаних паперів становила 1,03 млрд дол. Уоррен Баффет раніше вже був крупним акціонером J&J, що володів 64,3 млн акцій компанії (на кінець 2007 року), але продав частину цих паперів, щоб профінансувати більш актуальні придбання. Так, в 2008 р. Berkshire інвестувала 14,5 млрд дол. в цінні папери Goldman Saсhs і General Electric.
Найпомітнішим новим придбанням Баффета стало входження до капіталу оператора платіжних систем Fiserve. Berkshire купила пакет в 4,4 млн акцій цієї компанії, який на 30 червня коштував 200,9 млн дол. Після того, як стало відомо, що Fiserve зацікавила мільярдера, її папери подорожчали на 2%, ще раз довівши, що дії Баффета роблять серйозний вплив на ринок. Компанія Уоррена Баффета також збільшила свої вкладення в рітейлера Wal-Mart, фармконцерн Sanofi-Aventis і виробника медтехніки Becton Dickens. У той же час Berkshire скоротила долі в продуктовому гіганті Kraft Foods, нафтовій компанії ConocoPhillips, Procter & Gamble і M&T Bank.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас