Іранського емігранта засудили в США за мільйонні перекази на батьківщину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іранського емігранта засудили в США за мільйонні перекази на батьківщину

Казна та Політика
324
Виходець з Ірану Махмуд Реза Банкі засуджений в США до 2,5 років тюремного ув′язнення за нелегальні трансферти на батьківщину, повідомляє The New York Times.
Банкі, громадянин США і фахівець в області біотехнологій, виявився причетний до організації так званої хавали - неформальної схеми переказу грошей, яка використовується в азіатських і близькосхідних країнах. У США іранці часто вдаються до хавали, коли хочуть переказати гроші своїй сім'ї, яка залишилася на батьківщині.
Кошти, які передаються за допомогою хавали, практично неможливо відстежити. Варто відзначити, що Банкі звинувачувався не лише в участі в нелегальній розрахунковій системі, але і в порушенні санкцій стосовно Ірану, які США ввели у зв'язку з небажанням країни відмовитися від своєї ядерної програми.
В цілому Банкі допоміг перевести 3,3 мільйона доларів, причому серед його клієнтів були як приватні особи, так і компанії. Роль вихідця з Ірану полягала в тому, що він надав для нелегальних переказів свій банківський рахунок. Захист обвинуваченого стверджував, що його роль в хавалі була незначною, проте суд не погодився з аргументами і визнав, що він був одним з важливих елементів розрахункової системи.
Згідно з пред'явленими звинуваченнями, чоловіку загрожувало мінімум 6,5 років в'язниці, проте суд врахував, що він розкаявся у вчинку, і призначив м'якше покарання. Тим часом разом з тюремним терміном він був засуджений до штрафу в 3,3 мільйона доларів.
Варто відзначити, що за Махмуда Резу Банкі заступилися близько 100 осіб, у тому числі лакреат Нобелівської премії, правозахисниця Ширін Ебаді, яка відзначила, що через санкції хавала залишається єдиним способом для іранців, що працюють в США, підтримати свої сім'ї на батьківщині.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас