Fitch підвищив рейтингові прогнози банку "Хрещатик" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підвищив рейтингові прогнози банку "Хрещатик"

311
Міжнародне агентство підтвердило банку "Хрещатик" всі основні рейтинги і поліпшило прогноз по довгостроковому рейтингу дефолту емітента: короткостроковий РДЕ в іноземній валюті - на рівні "В", індивідуальний рейтинг підтримки - на рівні "D/E", рейтинг підтримки - на рівні "5", довгостроковий РДЕ в національній і іноземній валютах - підвищений з "негативного" на "стабільний".
Фахівці агентства відзначають комфортну ліквідність банку, незначну частку проблемних активів, участь банку в муніципальних програмах з низьким рівнем ризику. "Це хороша ознака для фінансової системи країни, - підкреслив голова Правління банку Дмитро Гриджук, - що українські банки і в кризових умовах не втрачають гідних оцінок світової фінансової спільноти, зокрема незалежних фінансових аналітиків. Так, "Хрещатик" - один з небагатьох банків, який не лише демонструє позитивну динаміку основних фінансових показників, але і якому впродовж всього складного періоду жодне рейтингове агентство не знизило присвоєні рейтинги і прогнози".
Високий рівень довіри до банку демонструють і його клієнти, що підтверджують цифри - лише в першій половині 2010 року клієнтські депозити збільшилися на 21%, регулятивний показник достатності капіталу склав 15,4% при нормі 10%, а частка проблемних активів не перевищила позначки в 4% всього кредитного портфеля.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас