Український ринок акцій у вівторок зміцнився з поліпшенням зовнішньої кон'юнктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у вівторок зміцнився з поліпшенням зовнішньої кон'юнктури

Фондовий ринок
83
Український ринок акцій у вівторок закрився істотним зростанням з помітним посиленням торгівельної активності після виходу позитивних статданих з єврозони і США. За підсумками торгівельної сесії індекс "Української біржі" (УБ) зріс на 1,72% - до 2056,99 пункту, індекс ПФТС - на 1%, до 826,15 пункту.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, незважаючи на позитивну динаміку російських і західноєвропейських ринків, український ринок відкрився точковими покупками найбільш ліквідних паперів.
За його словами, вітчизняні інвестори розглядали зростання на світових майданчиках як технічний відскік в рамках низхідної тенденції, відповідно не робили активних дій в грі на підвищення. Проте надалі зростання західноєвропейських ринків отримало обґрунтування після виходу позитивних даних щодо індексу ділових чекань ZEW в єврозоні, а також успішного розміщення держоблігацій Іспанії та Ірландії.
Як відзначив аналітик, після виходу цієї статистики українські покупці активізувалися.
Як відзначив портфельний управляючий "Конкорд Капітал" Максим Слобідський, крім того, підтримку ринкам надали дані про перше за чотири місяці підвищення цін виробників у США, зростання промислового виробництва в липні, що удвічі перевищило чекання, а також коефіцієнт завантаження виробничих потужностей, який виявилося сильнішим від прогнозів. Як відзначив експерт, прибуток провідного світового ритейлера Wal-Mart збігся з прогнозами аналітиків, в той же час компанія підняла прогноз прибутку на цей фінансовий рік до $4,05 на акцію з тих, що очікувалися раніше $4.
Крім того, за словами Іванишина, додаткову підтримку фондовому ринку надав внутрішній новинний фон. Опублікована напередодні статистика щодо ВВП України, роздрібних продажів, прямих інвестицій і промислового виробництва виявилася досить оптимістична для ринку.
Найбільший попит на УБ мали акції компаній гірничо-металургійного комплексу. Дружно подорожчали акції металургів, гірничо-збагачувальних комбінатів, шахт і коксохімів.
В лідерах зростання були акції Ясиновського коксохіму (+6,85%), Північного ГЗК (+6,54%) і "Азовсталі" (+4,49%).
В рамках загальної тенденції підвищувалися акції банків і енергогенеруючих компаній.
В "негативній зоні" закрилися акції Алчевського коксохіму (-4,02%), Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (-3,7%), шахти "Комсомолець Донбасу" (-0,74%) і "Укртелекому" (-0,31%).
На УБ у вівторок укладено операцій з акціями на суму 98,1 млн грн.
На ПФТС обсяг торгів склав 306 млн грн., у тому числі з акціями - 14,4 млн грн.
За прогнозами Іванишина, в середу збережеться позитивний тренд українських індексів услід за світовими майданчиками.
"Технічна картина на світових фондових ринках демонструє високу вірогідність технічного відскоку вгору, який, надалі може плавно перерости в підвищувальну тенденцію", - вважає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас