Україна стала найбагатшою країною серед найбідніших — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна стала найбагатшою країною серед найбідніших

2498
Україна визнана країною з найвищим рівнем життя серед країн з низьким рівнем доходу. У тій же категорії, але серед середніх країн, перемагає Куба, а серед середніх і великих - Австралія і Німеччина.
Україна також визнана найбільш грамотною країною серед держав з низьким рівнем доходу разом з Албанією - грамотними є 99% населення.
Тим часом серед великих країн найбільш грамотною визнана Японія, хоча ця країна витрачає на освіту лише близько 3,5% свого ВВП, в той час, як США - понад 5%.
Най кращою країною в світі була визнана Фінляндія, за нею йде Швейцарія і Швеція. До десятки найкращих входять також Австралія, Люксембург, Норвегія, Канада, Голландія, Японія і Данія.
США займає 11 позицію, Німеччина 12, Великобританія 14, а Франція 16-й рядок. Найуспішнішою країною в Північній і Східній Європі є Чехія (25 місце), потім Хорватія (28 місце) і Польща (29 місце).
Польща займає 29 місце, Естонія - 32, Латвія - 36, Україна - 49, а Росія - 51 місце після Куби.
Список замикає Буркіна-Фасо.
Як відомо, в рейтингу найщасливіших країн світу Україна зайняла 73-е місце. Цю позицію країна ділить з ще п'ятьма державами: Росією, Румунією, Словаччиною, ПАР і Ліваном. 21% людей у нас вважають себе щасливим, 26% - нещасними, 53% - борються з життєвими труднощами.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас