Глава ЦБ Великобританії: Високі значення інфляції в країні викликані тимчасовими чинниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЦБ Великобританії: Високі значення інфляції в країні викликані тимчасовими чинниками

Валюта
236
Перевищення фактичної інфляції у Великобританії в липні над цільовим рівнем було викликане однократними чинниками, вважає глава Банку Англії Мервін Кінг, думку якого наводить агентство Reuters.
За даними Бюро національної статистики, інфляція у Великобританії в річному численні станом на кінець липня цього року сповільнилася до 3,1% з 3,2% на кінець червня. Таким чином, інфляція в країні вже восьмий місяць перебуває вище планки в 2%, встановленої для ЦБ урядом.
В листі, адресованому уряду країни, глава Банку Англії відзначив, що скороминущі чинники, як і раніше, "перекривають" тенденції зниження індексу споживчих цін, викликані наявністю в посткризовій економіці вільних потужностей. При цьому Кінг також заявив, що йому, ймовірно, ще не раз доведеться пояснювати уряду перевищення інфляцією встановленого рівня.
Згідно зі статутом ЦБ, його глава зобов'язаний написати відкритий лист уряду країни в разі, якщо фактична річна інфляція в даному місяці перевищує або виявляється нижчою від таргетованого рівня на один процентний пункт і більше. В разі, якщо відхилення не усунуто і через три місяці, глава Банку Англії повинен написати повторний лист. У поточному році це вже третій лист Кінга до уряду.
Глава Центробанку Великобританії також заявив, що недавній сплеск інфляції був, ймовірно, викликаний такими тимчасовими чинниками, як збільшення ПДВ в січні, зростання цін на нафту і продовження впливу ослаблення фунта стерлінгів з 2007 року. Але, за його словами, темпи зростання споживчих цін почнуть знижуватися, і в середньостроковій перспективі інфляція буде "біля або трохи нижче таргетованого рівня". "Це відповідає поточному слабкому зростанню оплати праці, низьким темпам зростання грошової маси і обсягів кредитування, в цілому стабільним інфляційним чеканням і пригніченому відновленню споживчого попиту, що є найбільш вірогідним прогнозом", - відзначив Кінг.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас