"Трансбанк" цікавить не погашення боргів, а отримання прав на телеканал "Тоніс" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Трансбанк" цікавить не погашення боргів, а отримання прав на телеканал "Тоніс"

500
Незважаючи на всі спроби боржників "Трансбанку" розрахуватися по кредитах, узятих свого часу в банку під заставу акцій телеканалу "Тоніс", банк не йде на поступки і готується продати канал зацікавленим особам. При цьому своїм власним кредиторам "Трансбанк" не перераховує кошти, чим примушує їх звертатися до суду. Про цю ситуацію пише в сьогоднішньому номері газета "Факти і коментарі".
Нагадаємо, що 10 серпня редакційна рада "Тонісу" звернулася до президента Януковича з відкритим листом, заявивши, що за борги перед "Трансбанком" канал може втратити свою незалежність і бути проданим. Президент у відповідь доручив правоохоронним органам розібратися в ситуації.
Проте низка компаній-боржників "Трансбанку", які отримували кредити під заставу акцій "Тонісу", заявили про те, що банк демонструє зацікавленість не в поверненні коштів, а в отриманні прав на телеканал.
Як повідомив директор інвестиційної компанії "Древадельпроект-747" Геннадій Чебанюк, його компанія, маючи борг перед "Трансбанком" в обсязі 32,1 мільйона гривень, у свою чергу, придбала у кредиторів "Трансбанку" його боргів на суму 32,4 мільйона. Тобто "Древодельпроект-747" на сьогоднішній день виступає одночасно і боржником, і кредитором банку. За словами Геннадія Чебанюка, в кінці травня його компанія звернулася в "Трансбанк" з проханням провести взаємозалік боргів, та банк на цю пропозицію згодою не відповів, чим змусив компанію звернутися по судовий захист.
За інформацією агентства "Інтрефакс", "Древадельпроект-747" полягає в числі компаній - боржників, що раніше зверталися в "Трансбанк" з пропозицією про реструктуризацію отриманих в банку кредитів.
Як застави боржники і їхні майнові поручителі запропонували банку враховувати замість акцій - пропорційні частки в телеканалі "Тоніс", реорганізованому в квітні поточного року з акціонерного товариства в товариство з обмеженою відповідальністю. На підтвердження серйозності своїх намірів боржники здійснили перші платежі.
Як стверджують представники боржників, в першій половині червня "Трансбанк" офіційно погодився на реструктуризацію заборгованості і запропонував провести додаткові переговори для узгодження стратегії виплат, проте досі так і не здійснив необхідні кроки в цьому напрямі.
Боржники, йдеться в повідомленні "Інтрефаксу", розцінюють такі дії ліквідатора як свідому спробу збільшити їх борги. За словами представників компаній, "Трансбанк" відмовився приймати в заставу корпоративні права в ТОВ "Телеканал "Тоніс" замість акцій. Крім того, було ініційовано декілька судових процесів з метою витребування у боржників корпоративних прав телеканалу.
Боржники "Трансбанку" передбачають, що таким чином може проводитися підготовка до продажу певним особам закладених акцій "Тонісу", причому за заниженими цінами.
В даний час компанії-боржники, як передає "Інтерфакс", звернулися до Нацбанку за роз'ясненнями і тимчасово припинили виплати по кредитах до з'ясування позиції НБУ і "Трансбанку".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас