В Росії копійки можуть скасувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії копійки можуть скасувати

Валюта
459
Восени російська Деождума розгляне питання скасування дрібних монет. Про це повідомив в ефірі телеканал "Вести" головний редактор інформаційного бюлетеня "Цінні папери: реєстрація, експертиза, фальсифікація" Валерій Маресін.
Він пояснив, що Центробанк вже давно виступає за припинення випуску монет номіналом в 1, 5 і 10 копійок. При сьогоднішньому рівні цін в їх обігу просто немає сенсу. В даний час вартість карбівки монет достоїнством до рубля в рази перевищує їх номінал.
"Взагалі, це загальносвітова практика, коли Центробанки відмовляються від тих номіналів, які фактично виводяться із обігу. І в Росії це вже не перший випадок. Це було пов'язано з потрясіннями - Смутний час, Жовтнева революція", - сказав Маресін.
За словами експерта, Центробанк апелює до трьох основних причин. По-перше, за даними Держзнаку, який займається карбівкою цих монет, 5-копійчана монета при карбівці обходиться в 72 копійки, а 1-копійчана, відповідно, трохи менше. По-друге, ці дрібні номінали на сьогоднішній день фактично виведені з обігу. По-третє, цінність цих монет знизилася до краю.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас