Банки США пом'якшили правила кредитування в II кварталі, попит не змінився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США пом'якшили правила кредитування в II кварталі, попит не змінився

Казна та Політика
195
Американські банки в другому кварталі 2010 року пом'якшили умови видачі кредитів компаніям і приватним особам, незважаючи на те, що попит на позикові кошти міняється мало на тлі невизначеної економічної ситуації в країні і світі, свідчить квартальний звіт Федеральної резервної системи (ФРС).
ФРС описала зміни як "скромне послаблення після всеосяжного посилення, що відбувалося останніми роками", при цьому пом'якшення умов кредитування для представників малого і середнього бізнесу стало першим з кінця 2006 року, повідомляє агентство Bloomberg.
Висновки американського ЦБ ґрунтуються на опитуванні керівників 57 американських банків і 23 підрозділів міжнародних кредитних організацій, проведеному ФРС з 13 по 27 липня.
На питання про зміни в умовах надання позик для компаній з річним оборотом понад $50 млн семеро респондентів ФРС відзначили "деяке пом'якшення", двоє - "деяке посилення", 48 банків заявили, що умови "залишилися практично без змін".
В споживчому секторі було відмічено пом'якшення умов по першокласних іпотечних кредитах: 5 з 29 крупних банків спростили процедури їх надання.
Один банк повідомив про те, що посилив правила видачі споживчих кредитів, тоді як 13 повідомили про пом'якшення таких правил. Інші 39 банків не відзначили змін за минулий квартал.
Три банки заявили, що спростили правила прийому заявок на отримання кредитних карт, і жоден з респондентів не повідомив про посилення таких правил.
В цілому 21 банк заявив, що попит на іпотеку зріс, а 16 банків зафіксували зниження попиту.
П'ята частина крупних американських банків спростили правила видачі кредитів малому бізнесу, пославшись на збільшену конкуренцію.
З грудня 2008 року сукупний обсяг виданих компаніям кредитів впав з $1,62 трлн до $1,24 трлн станом на 4 серпня, при цьому загальний розмір позик на покупку комерційної нерухомості скоротився до $1,55 трлн з $1,73 трлн.
Згідно з даними липневого опиту американської Національної федерації незалежного бізнесу США, витяги з якого наводить газета The Wall Street Journal, 91% власників малих підприємств заявили, що їхні компанії не потребували позикових коштів або повністю задовольнили свої потреби в них, і лише 4% повідомили, що зазнавали труднощів із залученням банківського фінансування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас