До 79% нафти залишається у водах Мексиканської затоки після аварії BP — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 79% нафти залишається у водах Мексиканської затоки після аварії BP

Енергетика
276
До 79% нафти, що потрапила в Мексиканську затоку після квітневої аварії на платформі BP, залишається у водах затоки, незважаючи на запевнення уряду США про те, що нафтові плями швидко скорочуються і місцями повністю зникли, стверджує група незалежних експертів.
На думку вчених, значна частина витекла зі свердловини Macondo нафти залишається під водою, повідомляє агентство Bloomberg. У своїй роботі дослідники використовували ті ж дані, що і урядова комісія, заявила професор океанології університету Джорджії Саманта Джой.
В доповіді урядової комісії, опублікованій 4 серпня, вказувалося, що майже три чверті нафти, що потрапила у воду, вже зібрано або знищено бактеріями в процесі біодеградації. Після аварії бактерії були запущені у важкодоступні "кишені" на узбережжі Мексиканської затоки, де нафта змішалася з піском і органічними речовинами.
Хімік Дана Ветцель з Океанологічної лабораторії Моут у Флориді, яка брала участь в незалежному дослідженні, порівнює заяву уряду США з фінальними титрами бойовика: "Вони оголосили про це так, як у фільмах пишуть "кінець". Але я б сказала, що ми лише визначили сюжет".
Об'єм витоку нафти зі свердловини протягом 87 діб з моменту аварії до установки заглушки склав 4,1 млн барелів. Ще 0,8 млн барелів нафти було відкачано BP з моменту вибуху платформи 20 квітня до 15 липня, коли на свердловину був встановлений клапан.
Ця катастрофа стала найбільшою в світі за об'ємом витоку нафти, відзначають учені.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас