Дрібні інтернет-провайдери можуть бути звільнені від податку на прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрібні інтернет-провайдери можуть бути звільнені від податку на прибуток

Казна та Політика
225
Проект Податкового кодексу передбачає встановлення для інтернет-провайдерів з річним оборотом до 3 млн грн. нульової ставки податку на прибуток і 5%-ного податку на дивіденди, повідомляється в прес-релізі Держкомітету з питань регуляторної політики і підприємництва.
"Звичайно, ці норми передбачені для бізнесу, за умови офіційного працевлаштування найнятих робітників і безготівкових розрахунків компанії", - наведено в прес-релізі слова глави відомства Михайла Бродського, який обговорив у понеділок з представниками операторів проект Податкового кодексу.
За експертними оцінками, в Україні на сьогоднішній день налічується близько 0,5 тис. провайдерів із оборотом до 3 млн грн. Згідно з чинним податковим законодавством, компанії із оборотом до 1 млн грн. і кількістю співробітників менше 50 осіб можуть використовувати спрощену схему оподаткування за ставкою 10% обороту або 6% обороту зі сплатою ПДВ. Обговорюваний з весни проект Податкового кодексу в одній зі своїх редакцій передбачав вилучення надання послуг із забезпечення доступу в інтернет, торгівлі через інтернет і послуг з інформатизації з переліку видів підприємницької діяльності, до яких застосовна спрощена схема оподаткування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас