Кредит МВФ виведе Україну із кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредит МВФ виведе Україну із кризи

Казна та Політика
352
Кредит Міжнародного валютного фонду дозволить економіці України швидше подолати наслідки кризи. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Олексій Плотников, повідомляє прес-служба партії.
"Кредит МВФ буде направлений виключно на відновлення тих галузей економіки, які найбільше постраждали в результаті внутрішньої і зовнішньої економічної кризи", - зазначив депутат.
За його словами, кредит МВФ є досить вагомою підтримкою для національної економіки нашої країни. "Це дуже вигідні гроші. Адже ні на одному кредитному ринку не можна знайти фінансові ресурси під настільки низькі відсотки. На сьогодні жоден комерційний банк, навіть найбільший, не виділить країні кредит під такі фінансові умови", - підкреслив він.
Плотников також додав, що існуватиме суворий контроль з боку МВФ. "І це гарантує цільове використання кредиту для вирішення тих завдань, які були обумовлені в угоді і які отримали схвалення з боку Міжнародного валютного фонду", - сказав він. "Тому заяви окремих політиків про те, що Уряд використовуватиме кредит МВФ для латання дір у бюджеті, є надуманими", - заявив депутат.
Як повідомив Плотников, отримані від МВФ фінансові ресурси уряд має намір інвестувати в економіку країни, що дозволить підприємствам збільшити обсяги виробництва і, відповідно, збільшувати відрахування до державного бюджету. "У нинішніх умовах це єдино правильний шлях відновлення економіки країни", - підсумував Олексій Плотников.
Нагадаємо, 28 липня МВФ схвалив надання Україні кредиту у розмірі 15,15 млрд дол. в рамках нової програми співпраці, розрахованої на 2,5 роки. За словами прем'єр-міністра України Миколи Азарова, 80% цієї суми буде зараховано до міжнародних резервів Нацбанку, а 20% піде на покриття бюджетного дефіциту.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас