Кабмін виділив 4 мільярда гривень на зв'язки з українцями за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив 4 мільярда гривень на зв'язки з українцями за кордоном

Казна та Політика
109
Кабінет міністрів виділив 4 мільйони гривень на здійснення в 2010 році заходів щодо зміцнення зв'язків з українцями за кордоном і забезпечення діяльності у сфері міжнаціональних стосунків. Про це говориться в постанові Кабміну №716 від 11 серпня.
Цим документом уряд затвердив порядок використання вказаних коштів у 2010 році.
Головним розпорядником коштів є Державний комітет у справах національностей та релігій.
Гроші будуть спрямовані на проведення спільних культурно-просвітницьких і науково-практичних заходів в Україні і за кордоном, видання літератури про життя українців за кордоном, вивчення потреб українців в Румунії, Словаччині, Росії, Польщі і Угорщині, допомогу ЗМІ українцям за кордоном.
Крім цього, кошти будуть використані на випуск і поширення матеріалів про історію і сучасність України, здійснення заходів щодо виконання міждержавних і міжвідомчих угод з Молдовою, Білоруссю, Литвою, Польщею і Німеччиною, а також на забезпечення участі в міжнародних заходах, які здійснюються в рамках співпраці у сфері міжнаціональних стосунків і зміцнення зв'язків з українцями за кордоном.
Нагадаємо, що в травні Світовий конгрес українців просив президента Віктора Януковича роз'яснити перспективи співпраці організації з владою.
В червні Янукович зустрівся із представниками організації і заявив, що необхідно активізувати співпрацю зі Світовим конгресом українців.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас