ООН виділить Пакистану додаткові 10 млн дол. на допомогу потерпілим від повеней — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН виділить Пакистану додаткові 10 млн дол. на допомогу потерпілим від повеней

Казна та Політика
122
Під час свого візиту до Пакистану, який дуже постраждав від повеней, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що очолювана ним організація додатково виділить 10 млн дол. із спеціального фонду на допомогу жителям країни, які постраждали від стихійного лиха.
Таким чином, сукупний обсяг допомоги Пакистану складе 27 млн дол., передає "Синьхуа".
"Мені надзвичайно прикро від того, яке розорення викликали повені. Я був свідком безлічі катастроф по всьому світу, але ніколи не бачив нічого подібного, оскільки масштаб цієї катастрофи такий великий, що від неї постраждав кожен десятий пакистанець", - повідомив Пан Гі Мун на прес-конференції, що відбулася після відвідин районів країни, які зачепила повінь. Чиновник також повідомив, що, за наданими йому даними, повінь в певною мірою зачепила майже 20 млн людей.
Варто відзначити, 13 серпня ООН закликала світову спільноту зібрати 460 млн дол., які могли б бути направлені до Пакистану для допомоги пакистанським сім'ям, які мають гостру потребу. За словами Пан Гі Муна, 20% цієї суми вже вдалося зібрати.
Нагадаємо, 15 серпня уряд Канади прийняв рішення виділити Пакистану 32 млн дол. для допомоги в подоланні наслідків повеней. До того про свою готовність допомогти заявила Австралія. На допомогу Ісламабаду були вислані два військові літаки з групою фахівців, технікою і гуманітарним вантажем. Жителі постраждалих районів отримають від Канберри намети, устаткування для очищення води, електрогенератори та інші пристрої. Крім того, австралійська влада вже виділила 10 млн австралійських доларів (9,1 млн дол.) на допомогу жертвам повеней. Підтримку Пакистану нададуть також США.
Повені продовжуються в Пакистані вже другий місяць. Вони забрали життя не менше 1,6 тис. осіб, близько 20 млн жителів країни залишилися без притулку. Напередодні в зруйнованих повенями регіонах був відмічений перший випадок холери. На сьогодні люди, яким удалося врятуватися від стихії, відчувають гостру нестачу продуктів і питної води.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас