ООН: Жителям Нігера загрожує голод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Жителям Нігера загрожує голод

Казна та Політика
261
Міжнародні організації попереджають про наближення гуманітарної кризи в Нігері у зв'язку з найсильнішим за останні 80 років розливом річки Нігер, який стався слідом за засухою, передає ВВС.
Представники Всесвітньої продовольчої програми ООН вважають, що в країні може наступити найбільш масштабний голод за всю її історію.
Половина населення Нігера залежить від поставок гуманітарної допомоги. Як зазначили в американській благодійній організації Helen Keller International, десятки тисяч дітей загинуть, якщо обсяги гуманітарної допомоги не збільшити.
Відзначимо, 18 лютого ц.р. Президент Нігеру Мамаду Тадж і кабінет міністрів були захоплені військовими в результаті державного перевороту. Нігер довго час управлявся військовою хунтою - після отримання незалежності від Франції в 1960 р. Т.Мамаду прийшов до влади в 1999 р., а в 2004 р. був переобраний. При його президентстві почалася розробка запасів урану, яким багатий Нігер, крім того було укладено низку контрактів з китайськими енергопроізводящімі компаніями.
Нагадаємо, у вересні 2009 р. директор Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН Джозет Ширан оприлюднила дані, згідно з якими, число постійно або тимчасово голодуючих людей в усьому світі в 2009 р. перевищило 1 млрд осіб. Вона також заявила про критичний дефіцит коштів, через що агентство змушене скорочувати поставки гуманітарної допомоги для мільйонів нужденних. Зокрема, продовольча допомога вже перестала надходити до Уганди, Кот д'Івуару і Нігеру.
У той же час, згідно з даними американського урядового гуманітарного агентств USAID, за станом на серпень 2009 р., населення Африканського континенту досягло 1 млрд людей і продовжує збільшуватися на 24 млн осіб на рік. У документі наголошується, що, незважаючи на зниження народжуваності в північноафриканських країнах, таких як Єгипет або Туніс, на південь від Сахари народжуваність залишається на дуже високому рівні - в середньому 5,3 дитини на одну жінку. Лідером же є держава Нігер, мешканки якого в середньому народжують по 7 дітей.
За прогнозами експертів, якщо тенденція збережеться, то до 2050 р. населення Африки зросте до 2 млрд людей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас